Ii ir IIi klasių mokinių inžineriniai projektai

Ii ir IIi klasių mokinių inžineriniai projektai

Artėjant vasaros atostogoms visų mokslo metų patirtis inžinerinėje kūryboje apibendrino ir gimnazijos bendruomenei pristatė pirmos ir antros inžinerinių klasių mokiniai.

Pirmieji metai kupini naujų patirčių, iššūkių, pasiekimų. Smalsumas, žingeidumas ir kūrybiškumas pirmos inžinerinės klasės mokinius atvedė iki puikių rezultatų: sukurti ir išbandyti maisto inžinerijos produktai, įsteigta ir pelningai veikusi mokomoji bendrovė, įvertinimas respublikiniame renginyje, integruotos veiklos kone visų mokomųjų dalykų pamokose, prisiliesta prie marketingo pradmenų. Moksleivių sukurti patiekalai iš moliūgų stebino išradingais pavadinimais, guminukai „Gintarinis lašelis“, kava „Šviesi pradžia“, saldainiai „Stebuklingi akmenukai“. Atlikti cheminiai, fizikiniai ir jusliniai tyrimai atskleidė sukurtų produktų savybes, naudą ir apibrėžė galimus technologinius sprendimus tobulinant produktus.

Antrokų veiklos susietos su elektra, elektronika, mikrovaldikių programavimu, įvesties ir išvesties įrenginių naudojimu. Mokinių inžinerinė kūryba atsiskleidė kuriant vienaip ar kitaip išmanius šviestuvus.

Šviestuvas „Dangus“ gali būti pritaikytas veikti priklausomai nuo žmogaus pulso dažnio. Užmigus ir pulsui sulėtėjus, naktinio dangaus žvaigždynų piešinį atkartojantis šviestuvas išsijungia, ir priešingai, pabudus — įsijungia. Kito šviestuvo prototipas sprendžia pasivaikščiojimo tamsoje saugumo problemą, nes šviesos šaltinis įmontuotas į batą. Tik pradėjus eiti spaudimo jėga įžiebia mažas lemputes. Šviestuvas su „pasitikimo“ funkcija nušvinta pasirinkta spalva prie jo priglaudus asmeninį identifikatorių, todėl sukuria jaukumą ir suteikia informaciją apie namo grįžusį šeimos narį. Senovinės skrynios dizainą atkartojantis darbo vietos šviestuvas turi bevielio telefono įkrovimo funkciją, taip taupoma vieta ant stalo. Vaikinų grupės sukurtas šviestuvas „Lightsaber“ tamsoje įsižiebia nuo judesio. Ergonomiškos formos su atvožiamu gaubtu šviestuvo prototipas pasižymi plačiu pritaikomumu.


Komentarai išjungti.