Laimėjimai olimpiadose

I b klasės gimnazistas Eimantas Ozolas technologijų olimpiados miesto ture iškovojo I-ąją vietą. Pakalbintas Eimantas neslėpė džiaugsmo ir sakė, kad olimpiados metu kūręs papuošalą iš medžio. Jo nuomone, tai nebuvusi sunki užduotis. Intensyviai vaikinas olimpiadai ruošėsi apie dvi savaites.
Žinoma, užduotis būna nesunki, kai kruopščiai ir kūrybingai dirbi per pamokas, mokaisi ir domiesi papildomai, tuomet esi pasiruošęs ją atlikti geriau nei kiti. Eimantą olimpiadai ruošė technologijų mokytojas D. Vaidžiulis.

Eimantas Ozolas I b kl.
Eimantas Ozolas I b kl.

IV d klasės gimnazistą Tomą Sirusą taip pat lydėjo sėkmė dailės olimpiados miesto ture. Tomas užėmė II-ąją vietą. Šių metų dailės olimpiados tema „Kauno meno mokykla: asmenybės, erdvės, simboliai, įvykiai“. Priešingai nei Eimantui technologijų olimpiadoje, Tomui darbą reikėjo padaryti mokykloje ir tik klausant vertinimo komisijai, miesto moksleiviams, jų mokytojams pristatyti žodžiu. Pristatymo metu Tomas turėjo pademonstruoti ne tik dailės istorijos žinias, bet meninių raiškos priemonių taikymo pagrįstumą. Jo darbas priskiriamas netradicinėms meno formoms, pavadinimas „3×3“. Tomas olimpiadai sukūrė tris knygas apie tris Kauno meno mokyklos tapybos dėstytojus profesorius: J. Vienožinskį, P. Kalpoką ir A. Varną. Savo darbui naudojo senas lentas, kurių amžius simbolizuoja Kauno meno mokyklos įkūrimą 1922 m. Lentas sujungė sendintais vyriais, į knygas įdėjo senoviniu šriftu atspausdintas menininkų citatas apie Lietuvos meną ir studentus. Knygos, užrakintos senais kobiniais ir portfelio sagtimi, primena duris, kurios simbolizuoja Nepriklausomos Lietuvos meno suklestėjimą ir plitimą Europoje ir pasaulyje. Tomą olimpiadai ruošė dailės mokytoja E. Ignatavičienė.

Tomas Sirusas IV d kl. dailės pamokoje
Tomas Sirusas (IV d kl.) dailės pamokoje

Abu vaikinai, lydimi savo mokytojų, dalyvaus respublikiniuose olimpiadų turuose. Linkime sėkmės!