Edukacinė išvyka

2009 spalio 21 dieną grupė II-IV klasių gimnazistų aplankė Vilnių. Išvykos tikslas – susipažinti su studijomis ir įstojimo sąlygomis į Vilniaus dailės akademiją bei apžiūrėti Vilniaus meninį palikimą nuo gotikos iki šiandienos.
Mokiniai pamatė Šv. Onos ir Bernarinų bažnyčių gotikinius eksterjerus, barokinės Šv. Kazimiero bažnyčios eksterjerą,  Šv. Petro ir Povilo bažnyčios bei Šv. Kazimiero koplyčios katedroje barokinius interjerus. Lankėsi klasicistinės Vilniaus katedros požemiuose, kur matė pačią seniausią freską Lietuvoje, klausėsi Barboros kriptos-mauzoliejaus skliautų akustikos. Vėlyvojo klasicizmo stiliaus Chodkevičių rūmuose mokiniai aplankė net tris ekspozicijas – tai grafiko A. Každailio, kurio iliustracijomis papuoštas S. Daukanto „Būdas“, originalių japoniškų kimono parodos bei nuolat veikiančią Lietuvos klasicizmo ir romantizmo tapybos darbų ekspoziciją. Ilgiausiai mokiniai sustojo ties P. Smuglevičiaus darbu „Granovskienės portretas“. Didelio susidomėjimo susilaukė kimono matavimasis. Pasirodo, kimono siuvami vienodo dydžio ir pločio tiek aukštiems ir žemiems žmonėms, tiek vyrams ir moterims, kad drabužis tiktų, reikia mokėti jį dėvėti. Šiuolaikinio meno centre mokiniai aplankė 10-osios Baltijos tarptautinio meno trienalės (trienalė – paroda, rengiama kas treji metai) „Miesto istorijos“ parodą. Čia pamatyti eksponatai, video projektai ir instaliacijos šokiravo savo idėjų keistumu ir pateikimo novatoriškumu.  

Šv. Petro ir Povilo bažnyčia
Šv. Petro ir Povilo bažnyčia
Kimono dėvinti Emilija
Kimono dėvinti Emilija
Aistė pasipuošusi kimono
Aistė pasipuošusi kimono
P. Smuglevičius „Granovskienės portretas“
P. Smuglevičius „Granovskienės portretas“
Parodos Šiuolaikinio meno centre fragmentas
Parodos Šiuolaikinio meno centre fragmentas

VDA Architektūros katadroje mokinių laukė katedros vedėjas prof. M. Šaliamoras ir referentė D. Rudokienė. Jie papasakojo apie studijas šioje katedroje, parodė stojamųjų egzaminų darbus, išdėstė stojamojo egzamino reikalavimus. Mokiniai jiems parodė nusivežtus savo piešinius. Dėstytojai patarė, kaip pasiruošti stojimui, ką reikia taisyti, kaip ir  ko mokytis.