Technologijų olimpiada

2012m. vasario 9 d. Šiaulių Jovaro progimnazijoje vyko miesto 7-12 klasių technologijų olimpiada, kurioje dalyvavo mūsų mokyklos atstovai Ieva Martinkutė II m kl. ir Eimantas Ozolas III b kl., kuris užėmė 2-ąją vietą. Olimpiados tema „Mano kūrinys – Lietuvos muziejui“.
Mokiniai turėjo atlikti kelias užduotis: atpažinti ant jų darbo stalo sudėtas medžiagas, sukurti gaminį, kuriame atsispindėtų duota tema, aprašyti gaminimo procesą, naudotas medžiaga, gaminio paskirtį ir funkcionalumą.
Eimantas pasidalino savo įspūdžiais :
„Olimpiados tema nebuvo nauja, nes mokytojas buvo plačiai supažindinęs su Lietuvos muziejais, jų eksponatais ir plačiai papasakojęs apie lietuvių tautodailę. Antroji užduotis medžiagų atpažinimas buvo kiek sunkesnis, nes buvo pateikta įvairiausių formų ir rūšių medienos, metalo ir kt. Pamačius potemės pavadinimą „Gaminys sietinas su lietuvių tautodaile“ kilo mintis sukurti gaminį. Gaminau rėmelius, kuriuose ant vielos buvo iškabinti paveikslėliai, kuriuose atsispindėjo Lietuvos tautinių švenčių motyvai. Gaminį pasendinau keliais būdais, kad jis tiktų muziejui. Likusios užduotys buvo ganėtinai paprastos, nes su jomis buvau susidūręs jau anksčiau. “

Ieva olimpiados metu
Ieva olimpiados metu

Eimantas atlieka olimpiados užduotį
Eimantas atlieka olimpiados užduotį

Pasiruošimas olimpiadai
Pasiruošimas olimpiadai

Dėkojame Ievai ir Eimantui už kruopštumą, kantrybę ir kūrybiškumą.