Parodos ir konkursai, skirti M. K. Čiurlionio 100-osioms mirties metinėms paminėti

Šiemet balandžio 10 dieną sukanka lygiai 100 metų nuo didžiojo Lietuvos meninko – dailininko ir kompozitoriaus mirties. Šie, 2011 metai  paskelbti M. K. Čiurlionio metais. Todėl neatsitiktinai organizuojamos meniniko darbų parodos Lietuvoje ir užsienyje, su jo dailės ir muzikine kūryba supažindanama visuomenė, televizijos transliuoja dokumentinius ir vaidybinius filmus apie M. K. Čiurlionio asmenybę.

Moksleiviams organizuojami renginiai – tai 2011 metų dailės olimpiada, respublikiniai ir miesto konkursai-parodos, skirti M. K. Čiurlionio kūrybiniams palikimui įprasminti.

Balandžio 8 dieną 13 val. LR Seimo II rūmų galerijoje atidaryta respublikinio mokinių piešinių konkurso „Karališkoji Čiurlionio pasaka“ paroda. Net iš 1456 mokinių darbų vertinimo komisija atrinko tik mažą dalį piešinių, kurie eksponuojami parodoje. Mūsų gimnazijos II-okės Elžbietos Zalogaitės linoraižinys „Skrydis“ pateko prie geriausiųjų, Elžbieta tapo konkurso diplomante.

Konkursą organizuoja Lietuvos Dailės mokytojų asociacija. Plačiau apie konkursą čia.

Šiaulių Gegužių pagrindinė mokykla ir dainavimo mokykla „Dagilėlis“ organizavo Šiaulių miesto ir rajono mokinių piešinių, literatūrinių kūrinių ir muzikos atlikėjų projektą „Garsų ir spalvų dainius“. Dailės darbų paroda atidaroma „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos galerijoje balandžio 8 dieną 17 val. Tarp savo amžiaus mokinių dailės kūrybinių darbų grupėje Elžbieta Zalogaitė užėmė I-ąją vietą. Sveikiname Elžbietą!

Apie dailės kūrybinių darbų konkursą plačiau čia.

Aut. Elžbieta Zalogaitė, linoraižinys, 42X29 cm.
Aut. Elžbieta Zalogaitė, linoraižinys, 42X29 cm.